"Психотерапия и психобиология на травма и ПТСР" пристига в София

Започна записване за групата в София през 2024 година
Nov 7 / Ели Ангелова
Започна записването за курса “Психотерапия и психобиология на травма и ПТСР” за град София. Курсът е акредитиран от ЕААР (European Association of Applied Psychology) и е част от инициативата на ЕААР за получаване на “Професионална акредитация за психотерапевтична практика”.

Целта на този курс е всеки участник да придобие дълбоко разбиране и широк спектър от терапевтични инструменти, които да използва и съчетава в терапевтичната си практика при работа с клиенти. Травматичните преживявания оказват съществено влияние за негативно възприемане на себе си, отношенията с другите и със света. След психологическа травма може да се развият симптоми на посттравматичен стрес, тревожност, паник атаки, фобии или други състояния, които участниците успешно ще могат да разпознават и диагностицират, а с участието си в курса ще имат и познанията, за да ги терапевтират, като основният акцент е поставен върху посттравматичният стрес.

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ:
София, хотел “VEGA Sofia”, бул. Д-р Г.М. Димитров, 75
близо до метростанция "Д-р Г.М. Димитров"

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:
Курсът се състои от 7 модула - 5 уикенда два пъти месечно и 2 онлайн занятия, които могат да се преминат индивидуално и в удобно време преди края на курса.

МОДУЛ 1 - 13.01.2024 и 14.01.2024 от 10 до 17 часа
Въведение, оценка, концептуализация, комплексна травма, дисоциация, дереализация

МОДУЛ 2 - 27.01.2024 и 28.01.2024 от 10 до 17 часа
Невробиология на травмата, изменения на мозъчната дейност, невропластичност, изменения на автономната нервна система

МОДУЛ 3 - 10.02.2024 и 11.02.2024 - от 10 до 17 часа
Междуличностна невробиология и майндфулнес, саморегулация и ко-регулация при работа с клиенти по метода на д-р Даниел Сийгъл, теория и практически упражнения

МОДУЛ 4 - онлайн курсови видеа и материали - психотерапия чрез Поливагалната теория и Вътрешните семейни системи

МОДУЛ 5
- онлайн курсови видеа и материали - Храната като лекарство при травма и ПТСР по метода на д-р Лесли Корн, практически примери и рецепти

МОДУЛ 6- 24.02.2024 и 25.02.2024 - от 10 до 17 часа
Психотерапия чрез Когнитивно поведенческа терапия при травма, EMDR и преживелищна терапия с практически упражнения и материали

МОДУЛ 7 - 09.03.2024 и 10.03.2024 - от 10 до 17 часа
Обсъждане на случаи и практика, изпит

Можете да разгледате модулите на сайта:
www.traumabg.com

ЗА КУРСА:
Курсът съдържа 90 учебни часа, които включват теоретична и практическа насоченост.
Като допълнителна опция всеки завършил курса ще има достъп до безплатна групова супервизия веднъж месечно. Всеки участник получава ръководство и пожизнен достъп до всички въпросници, видеа и допълнителни материали, които са застъпени в курса (в електронен pdf вариант).

ВОДЕЩ НА КУРСА:
Водещ на курса е Ели Ангелова. Тя е завършила магистратура по приложна психология в Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”, а след това специализа в терапия на психологическата травма при д-р Ерик Джентри и междуличностна невробиология при д-р Даниел Сийгъл. Тя е консултант и автор на статии по темите за детската психология към prepodavame.bg, превежда практически материали за psychologytools.com и е създател на изпитните материали към The Weekend University. Поддържа частна психотерапевтична практика като акредитиран Психотравма и EMDR терапевт.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩО ОБУЧЕНИЕТО:
Обучението е насочено към магистри психолози и студенти от всички специалности, училищни психолози и колеги практикуващи в сферата на правото или здравеопазването.

УЧЕБНИ МАТЕРИАЛИ:
Курсът включва ръководство за целият курс, видео материали, въпросници за диагностика на травма и ПТСР, ръководство за оценка на ранните детски преживявания, работни материали по невробиология от д-р Даниел Сийгъл, майндфулнес, вътрешни семейни системи от д-р Ричард Шуорц, EMDR терапия от Меган Бордман и подходи за хранене по метода на д-р Лесли Корн, работни материали за когнитивна терапия и протоколи за EMDR терапия на психологическата травма.

СЕРТИФИЦИРАНЕ:

След полагане на изпит всеки участник получава сертификат, който дава възможност за акредитация на лична психотерапевтична практика към ЕААР. Участниците получават и безплатна месечна супервизия, свързване в общност от колеги със сходни интереси и пожизнен достъп до всички видеа и материали.

ЦЕНА:

Цената на курса е 750 лв, която може да се заплати на удобни вноски.
Записването се извършва по телефон/ имейл и заплащане на първоначална вноска от поне 100 лв.
При заплащане на цялата сума е предвидена отсъпка от 10%.

ОПЦИИ ЗА ПЛАЩАНЕ:

По банков път

*Всеки участник ще получи данните за плащане след изпратено запитване на посочените имейл или телефон и посочване на трите имена.
**Място се запазва само за участници, които са се свързали с организатора и са внесли капаро.

КОНТАКТИ:
Ели Ангелова
0883366011
info@bppacademy.com



Създаден чрез